Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

Čudesni svet “Nigdine” Ivane Popov

48pregleda

Svoju drugu samostalnu izložbu u Kulturnoj zoni imala je Ivana Popov, po zanimanju učiteljica, a po opredeljenju fotografkinja. Njena izložba fotografija, koja je ponela naziv „Nigdina“ bila je poslednja u serijalu izložbi „Koreni“ koji je otpočet u novembru prošle godine. Ujedno, ona je bila i jedini umetnik u ovom serijalu koja se u svom stvaralaštvu bavila temom korena, a da nije bilo potrebe da napusti svoj rodni kraj.

A posetioci su „Nigdinu“ na fotografijama mogli da dožive kroz obrise koji se naziru kroz maglu, usamljene napuštene kućice u polju i stada koja se gube u beskrajnom prostranstvu, kao i kroz Ivanine omiljene figure za portretisanje – konje, ovce, magarce, guske i krave.

Pored fotografija, nastalih okom Ivaninog objektiva i izmaštanih u programu za obradu, autorka se potrudila da na otvaranju izložbe svim čulima doživimo „Nigdinu“. Uz svetlost koju su davale lampe izrađene od tikvi – ručni rad Marije i Radovana Ignjatova, Ivana je zapevala stihove svog omiljenog psalma. Njoj se tokom pesme pridružilo nekoliko prijatelja sa kojima godinama peva za pevnicom Sanadske crkve. A zatim se, svojom pričom o čobaninu, nadovezala Manda Vuković.

Vođenje kroz izložbu fotografija „Nigdina“ Ivane Popov zakazano je za 31. mart, a do tad je moguće pogledati izložbu svakog dana osim nedelje i ponedeljka u periodu od 18 do 20 časova.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813