Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

Osmomartovski koncert „Lala“ u Novom Kneževcu i Čoki

16pregleda

Tamburaški orkestar „Lale“ je povodom osmog marta održao svečani koncert u sali Narodne biblioteke „Branislav Nušić“. Novokneževačka publika imala je priliku da čuje tradicionalnu vojvođansku i starogradsku muziku, u izvođenju ovog orkestra. Član orkestra Bogdan Popov, istakao je u razgovoru da tamburaški orekstar „Lale“ svojim radom želi da doprinese razvoju kulture i muzike u našem mestu i kraju.

Tamburaški orkestar „Lale“ broji desetak stalnih članova. U svom sastavu od prošle godine imaju i Zeljka Stankova, učenika šestog razreda osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca, koji je najmlađi član okrestra. On nam je ispričao kako se on našao u „Lalama“.

U sklopu obeležavanja osmog marta, tamburaši iz Novog Kneževca su nastupili i u Čoki. Čokanska publika uživala je u tamburaškim melodijama, dok je sam program vodio Vasa Grgin iz Novog Kneževca.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813