Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Društvo

Novokneževčani pokazali svoju humanost davanjem krvi

23pregleda

Prva ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u Novom Kneževcu u prostorijama JKP „7 oktobar“.  Organizator ove akcije bio je Crveni Krst Novi Kneževac. Sekretar ove organizacije Stevan Vajagić poručio je meštanima Novog Kneževca i okoline da bez bojazni učestvuju u ovim akcijama kako bi pomogli onima kojima je krv neophodna.

Doktorka Milica Vojnović, lekarka iz Novog Sada koja je učestovala u ovoj akciji istakla je u razgovoru da je odziv naših građana bio odličan, kao i da su  meštani prepoznali njenu važnost za zdravlje svih ljudi.

Pored redovnih davaoca krvi bili su pristuni i naši mlađi sugrađani koji su po prvi put dali krv. Jedan od njih je Milan Matijević, iz Novog Kneževca, koji u ovoj akciji pre svega vidi human karakter.

Svako ko se odluči na davanje krvi po prvi put, neophodno je da ponese ličnu kartu, nakon čega dobija knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi, koju nakon toga koristi u svakoj sledećoj akciji u kojoj učestvuje, poručio je sekretar Vajagić ispred Crvenog Krsta Novi Kneževac.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813