Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

Predstava “Razvojni put Bore Šnajdera” odigrana u Novom Kneževcu

21pregleda

U izvođenju glumaca Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente u novokneževačkom pozorištu izvedena je predstava „Razvojni put Bore Šnajdera“, autora Aleksandra Popovića u režiji Dejana Cicmilovića. Premijera predstave održana je sredinom decembra u Senti, a ovo je bilo šesto igranje. Glavnog lika po kojem predstava nosi ime izneo je Branislav Unginović, višestruko nagrađivani senćanski glumac.

Debi na pozorišnim daskama u ovoj predstavi imao je Boris Markovljev, dugogodišnji član Kamerne scene „Miroslav Antić“ na poslovima tehničke podrške, koji je na nagovor kolega prihvatio da se oproba i kao glumac.

Kamerna scena “Miroslav Antić” radi u okviru Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“ iz Sente, postoji od 1986. godine i iza sebe ima više od sto premijernih izvođenja. Predstoje još nastupi u Velikoj Plani i Srpskoj Rači, a potom i takmičenja, rekao je gostujući glumac na ovoj predstavi, Nikola Bulatović, koji u ovoj predstavi tumači ulogu Selimira.

Drama “Razvojni put Bore Šnajdera” napisana je 1967. godine, a proglašena je polovinom devedesetih od žirija kritike za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka. U njoj pisac prati nekoliko relacija, od kojih su najvažnije društveni milje tog vremena, u kome se uspinju nesposobni karijersti, ocrtani sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog čoveka koji pokušava da se snađe sa ideologijom, u političkim i društvenim turbulencijama.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813