Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

U novokneževačkoj biblioteci najtraženiji domaći savremeni autori

36pregleda

Na policama Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu trenutno se nalazi više od 65 hiljada knjiga. Ova ustanova svake godine svojim korisnicima obezbeđuje nove naslove, pa se i u protekloj godini u ponudi našlo nešto više od hiljadu novih knjiga na srpskom i mađarskom jeziku, namenjenih kako odrasloj čitalačkoj publici, tako i deci. Ukupna uvećana vrednost knjižnog fonda iznosi 740 hiljada dinara, od toga je 680 knjiga kupljeno, a ostatak dobijeno na poklon preko konkursa za otkup Ministarstva kulture.

Od ukupnog broja novih knjiga, 650 knjiga su naslovi popularne književnosti, a oko 400 naslova je naučne i stručne literature. Prema rečima sagovornice, bibliotekarke Katice Momirov Okovacki,  u protekloj godini novokneževčani su najviše čitali dela domaćih savremenih autora, a od stranih pisaca i dalje su najpopularniji krimi romani i misterije, kao i dela skandinavskih autora.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813