Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Ekonomija

Održano predavanje za novokneževačke poljoprivrednike

28pregleda

Kraj meseca februara je deo godine kada novokneževački poljoprivrednici razmišalju o predstojećeoj setvi koja treba da počne sa prvim prolećnim danim. S toga su predstavnici kompanija Agrosava i LG semena održali stručno predavanje našim poljoprivrednicima, kako bi ih što bolje informisali i ponudili svoje linije poljoprivrednih proizvoda-semena i sredstava za zaštitu za predstojeću ratarsku sezonu. Milana Janićijević, stručno lice za ratarske proizvode, osvrnula se na trenutno stanje useva pšenice.

Proleće je vreme kada se poljoprivrednici odlučuju i na setvu kukuruza. Dejan Ilin produkt menadžer komapanije LG semena zadužen za hibride osvrnuo se koje bi eventualno sorte kukuruza i suncokreta bile pogodne za naš teren.

Tima Jovanov, novokneževački zemljoradnik već duže od petnaest godina organizuje ovakva predavanja. On je ovom priliko istakao značaj organizovanja ovakvih predavanja za novokneževačke poljoprivrednike.

Pored predavanja poljoprivrednih stručnih lica prezentaiciju su održali i predstavnici OTP banke koja je našim poljoprivrednicima predstavila svoje kreditne linije.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813