Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Društvo

U roze majicama obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

77pregleda

Svake godine poslednje srede u februaru širom sveta oblači se majica roze boje, čime se na simboličan način obeležava Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici petog razreda osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca ovom prilikom su nam ispričali nešto više o događaju koji se odigrao 2007. godine, a koji je pokrenuo ovu, sada već, globalnu akciju.

Kako bi obeležili ovaj dan, naši petaci su, pored toga što su danas obukli roze majice ili neki drugi odevni predmet u toj boji, želeli da o važnosti obeležavanja ovog dana upoznaju i naše sugrađane, pa su ovom prilikom prolaznicima delili flajere sa informacijama koje su sami izradili i razgovarali sa njima.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, kao i u lokalnim zajednicama, širom Srbije se tokom cele nedelje organizuju preventivne aktivnosti na temu zaštite od nasilja i diskriminacije. Obeležavanje ovog dana ima za cilj promovisanje tolerancije, empatije, poštovanja različitosti,  razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813