Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

Nova postavka radova Roberta Sabo Benkea podstaknuta lečenjem korena

88pregleda

„Čovek nije drvo i vezanost je njegova nesreća“ ovim citatom poznatog pisca Meše Selimovića u Kulturnoj zoni otvorena je izložba fotorgrafija Roberta Sabo Benkea. Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti i kustoskinja Savremene galerije Subotica Tamara Kucor, koja je nadovezavši se na Selimovićev citat, objasnila srž ove postavke. „Ako ne krenemo, ne tragamo za nekom suštinom ili za sobom, može da nam se desi da se ukorenimo, a naše korenje počne da truli“, rekla je ona i konstatovala da se Robertu to, na sreću, nije dogodilo jer je pristupio lečenju svojih korena.

Robert Sabo Benke je ovom prilikom rekao da je materijal za izložbu nastajao tokom 52 godine, koliko ih on ima. Kako je rekao ovom prilikom, zaključio je da čovek ne može da napreduje ukoliko ne zaleči svoje korene, jer u suprotnom neće moći da izvuče sopstveni maksimum, te se zarad tog cilja i vratio u rodni Novi Kneževac.

Poslednja izložba u serijali „Koreni“ u Kulturnoj zoni biće održana 10. marta, kada će svoje fotografije izlagati Ivana Popov. U međuvremenu, na istom mestu biće upriličeno i vođenje kroz izložbu „Kompas“ Roberta Sabo Benkea.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813