Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

“Duo Allegria“ oduševio novokneževačku publiku

17pregleda

„Duo Allegria“ koga čine Dunja Kalamir i Stana Krstajić održao je koncert u sali biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Koncert pod nazivom „Iz vrta poj“  čine dela domaćih autora koji su svoja dela posvetili upravo ovom duetu. Dunja Kalamir, mlada violinistkinja iz Beograda izrazila je svoje zadovoljstvo povodom oržanog koncerta.

Dunja svira violinu od svoje treće godine, a trenutno je student druge godine studija na Univerzitetu umetnosti u Gracu. Ona je u razgovoru ispričala kako je tekao njen razvojni put violinistkinje.

Stana Krstajić, flautistkinja i vanredna  profesorka Fakulteta muzičke umetnosti  iz Beograda rekla je  u razgovoru da joj je drago što je opet imala prilike da nastupi pred novokneževačkom publikom. Ona se osvrnula i na rad svoje koleginice i rođake Dunje.

Koncert „Iz vrta poj“ je deo muzičke turneje je koji su Stana Krstajić i Dunja Kalamir upravo završile nastupom u Novom Kneževcu. Koncert je podržan od strane organizacije muzičkih autora „Sokoj“.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813