Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Društvo

I ove godine građani će moći da konkurišu za sredstva za zamenu kotlova za grejanje

49pregleda

Lokalna samouprava Novi Kneževac apliciraće na javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih izvora koji raspisuje Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Ovim putem pozivaju se zainteresovani sugrađani iz svih naseljenih mesta u opštini da iskažu interesovanje, kako bi se uskladila projektna dokumentacija i tražio adekvatan iznos sredstava.

Nakon što se na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine odobre sredstva, lokalna samouprava raspisaće javni poziv na koji će se zainteresovani građani prijavljivati sa potrebnom dokumentacijom. Javni poziv biće objavljen na sajtu opštine, gde će biti dostupni uslovi prijave, procedure i potrebna dokumentacija, objasnio je sagovornik.

Prošle godine Ministarstvo za zaštitu životne sredine dodelilo je ukupno 2 miliona dinara, a maksimalni iznos po prijavi iznosio je 60 hiljada dinara. U zavisnosti od toga koliko građana iskaže zainteresovanost da konkuriše, i dobijenih sredstava od Ministarstva, očekuje se da iznos po prijavi koji se bude dodeljivao ove godine bude isti ili veći. Građani se mogu interesovati u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj ili na brojeve telefona 064-82-30-890 и 066-21-99-88, poručio je sagovornik.

 

Detaljnije pogledajte u video-prilogu:


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813