Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Kultura

Robert Sabo Benke izlaže 10. februara u Kulturnoj zoni u okviru serije izložbi “Koreni”

56pregleda

Izložba fotografija pod nazivom “Kompas-Robika” fotografa Roberta Sabo Benkea biće otvorena u petak 10. februara u Kulturnoj zoni. Početak je zakazan za 18 časova, a ulaz je, kao i uvek, besplatan.

Nova postavka radova Roberta Sabo Benkea deo je serije izložbi pod nazivom “Koreni”, u okviru koje su u Kulturnoj zoni svoje radove predstavili umetnici poreklom sa ovih prostora koji žive i rade u inostranstvu, ili su određeni deo života proveli van zemlje, a koji se u svom stvaralaštvu bave intimnim odnosom prema svojim korenima i zavičaju, povratku…U sklopu serije “Koreni” do sad su izlagali Igor Lazin, Jožef Nađ i Sabolč Dudaš.

 

Robert Sabo Benke rođen je 1970. godine u Novom Kneževcu, a Gimnaziju je završio u Sremskim Karlovcima. U Budimpeštu se seli 1990. gde razvija i afirmiše svoj umetnički rad. Izlagao je u brojnim međunarodnim muzejima i galerijama  u Berlinu, Budimpešti i Varšavi.  Takođe, njegovi radovi se nalaze u važnim privatnim i javnim kolekcijama u Mađarskoj i Japanu. Domaćoj publici prvi put se predstavio 2019. Godine izložbom u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu. Novokneževačkoj publici predstavio se krajem 2021- godine izložbom “Mintaka” u Kulturnoj zoni, čiji je jedan od osnivača.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813