Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Društvo

Recitacijama najmlađih osnovnoškolaca proslavljen Savindan u Novom Kneževcu

33pregleda

Bogosluženjem, rezanjem slavskog kolača i prigodnim kulturnim programom obeležen je današnji dan Savindan u hramu Svetog Arhangela Mihaila u Novom Kneževcu. Uz služenje sveštenika Gorana Karaice i Branka Popova održana je liturgija kojoj su prisustvovali pored meštana i najmlađi đaci osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa svojim učiteljicama. Oni su tom prilikom otpevali himnu Svetom Savi i prigodne svetosavske pesme.

Jerej Goran Karaica, mesni paroh novokneževački istakao je u razgovoru da je pored crkve današnji praznik Sveti Sava obeležen rezanjem kolača i u muzičkoj školi, zabavištu, osnovnoj školi i gimnaziji i srednjoj školi u Novom Kneževcu. On je ovom prilikom istakao značaj proslave dana Svetog Save za one najmlađe.

Povodom Savindana danas će biti održan i svetosavski koncert u crkvi Svetog Arhangela Mihaila u Novom Kneževcu sa početkom u 17 časova. Na koncertu će nastupiti ženski hor „Lira“ i učenici gimanzije i srednje  škole „Dositej Obradović“ iz Novog Kneževca.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813