Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Društvo

LED bilbord uskoro u Novom Kneževcu zahvaljujući prekograničnoj saradnji sa Rumunijom

79pregleda

Polako se privode kraju aktivnosti na Interreg-IPA projektu prekogranične saradnje sa Rumunijom „Kulturna tradicija regiona Valkanj – Novi Kneževac u svrhu promocije turizma u istorijskom Banatu“. Nakon održanog festivala „Kulfest“, u Novi Kneževac stigla je i montažno-demontažna mobilna bina sa rasvetom koja će se koristiti za održavanje različitih manifestacija u svim naseljima u opštini, a u narednom periodu predstoji i postavljanje LED bilborda.

Kako je istakao sagovornik, sa rumunskom opštinom Valkanj prvi put su ostvarili saradnju upravo na ovom projektu i svi su vrlo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Projektni timovi iz Rumunije i Srbije na sastanku održanom u Novom Kneževcu dogovorili su i buduću saradnju, i to na dva projekta.

Projekat „Kulturna tradicija regiona Valkanj – Novi Kneževac u svrhu promocije turizma u istorijskom Banatu“ trajao je osamnaest meseci . U rumunskom Valkanju takođe je održan festival, a u toku su radovi na rehabilitaciji tamošnjeg kulturnog centra. Pored toga, aktivnosti na projektu obuhvatile su izradu studije i brošure turističke rute Novi Kneževac-Čoka-Kikinda, kao i izradu promotivnog videa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813