Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Ekonomija

U 2022. godini poslodavci najviše tražili prodavce i radnike u proizvodnji

67pregleda

U opštini Novi Kneževac u toku 2022. godine 685 osoba bilo je u potrazi za zaposlenjem, podaci su Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovaj broj je manji u odnosu na podatak iz decembra 2021. godine, kada je posao tražilo 762 sugrađana, a najviše onih sa prvim stepenom obrazovanja. U protekloj godini poslodavci su najviše tražili prodavce i radnike u proizvodnji, a Nacionalna služba za zapošljavanje posredovala je u zapošljavanju 61 osobe sa teritorije opštine Novi Kneževac.

I u godini koja je za nama na evidenciji je, kada se gleda stepen obrazovanja tražilaca posla, u Novom Kneževcu najviše bilo osoba bez kvalifikacija i njih je činilo 67,15 odsto od ukupnog broja. Usledile su osobe sa srednjim obrazovanjem, a najmanje je osoba sa sedmim i šestim stepenom obrazovanja.

Nacionalna služba za zapošljavanje početkom februara raspisaće novi ciklus javnih poziva za poslodavce i nezaposlene, izjavio je za medije direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. On jerekao da će budžet NSZ za pomoć zapošljavanju iznositi oko 6,8 milijardi dinara plus 900 miliona, koliko se očekuje od lokalnih samouprava.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813