Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Ekonomija

Janoš Balint održao predavanje novokneževačkim pčelarima

58pregleda

Predavanje za pčelare novokneževačke opštine održano je u Biblioteci „Branislav Nušić“ u organizaciji udruženja pčelara „Suncokret“ iz Novog Kneževaca. Predavač je bio profesionalni pčelar Janoš Balint iz Mužlje kod Zrenjanina koji je ovom prilikom održao prezentaciju na temu efikasnosti pčelarske proizvodnje i izazovima plasiranja proizvoda na tržištu.

Saša Pustinjak, pčelar iz Novog Kneževca i sekretar udruženja pčelara „Suncokret“ istakao je ovom prilikom značaj organizovanja ovakvih predvanja za edukaciju i razmenu iskustava proizvođača meda. On se osvrnuo i na to kako je protekla čitava 2022. godina za novokneževačke pčelare.

Janoš Balint se pored praktičnog bavljenja pčelarstvom bavi i teorijom pčelarstva. On je član redakcije časopisa „Srpski pčelar“, gde piše stručne tekstove na temu tehnologije proizvodnje u pčelarstvu. Iz udruženja pčelara „Suncokret“ su najavili odlazak na Državni pčelarski sajam u Beogradu u februaru ove godine u sklopu aktivnsti ovog udruženja.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813