Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Ekonomija

Razvojni fond Vojvodine održao prezentaciju za novokneževačke poljoprivrednike

58pregleda

Razvojni fond Vojvodine iz Novog Sada održao je prezentaciju konkursa za poljoprivrednike u sali bibilioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu. Dejan Slavujević iz Razvojnog fonda Vojvodine je poljoprivrednicima iz naše opštine prezentovao osam kredita za poljoprivredna gazdinstva i sedam za pravna lica i preduzetnike i detaljno objasnio čitavu proceduru kreditnog konkurisanja. Prema rečima sagovornika ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu jeste promena kamtanih stopa koja je uzrokovano globalnim finansijskim poremećajima.

Prema rečima sagovornika još jedna od novina je i nova kreditna linija koja se odnosi na finansiranje projekata klimatskih održivih investicija. Ono što je prednost Razvojnog fonda Vojvodine u odnosu na ostale finansijske institucije jeste to što je samo on akreditovan da finansira ovakvu vrstu projekata.

Čitav događaj podržala je i lokalna samouprava opštine Novi Kneževac, koja na ovaj način želi da pomogne i što bolje informiše naše poljoprivrednike, koji su u potrazi za dodatnim poljoprivrednim finansijskim sredstvima. Sve prisutne je pozdravio Zoran Pustinjak, član Opštinskog veća za poljoprivredu, koji je u svom izlaganju predstavio plan za poljoprivredu lokalne samouprave za 2023. godinu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813