Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Sport

Zlatna medalja sa Evropskog kupa za učenicu srednje škole „Dositej Obradović“

27pregleda

Na nedavno završenom Evropskom kupu u kik boksu koji se održao u Hrvatskoj u Karlovcima od 28-31 maja, učenica prvog razreda srednje-stručne škole „Dositej Obradović“ ostvarila je ogroman uspeh osvojivši zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 48kg. Na Evropskom kupu učestvovalo je više od 1700 takmičara uz 27 zemalja. Mlada kik-boks nada Žanet Blaško podelila je utiske sa samog prvenstva i najavila neke od budućih takmičenja na kojima će se pojaviti.

Škola, profesori i učenici veoma su srećni ostvarenim rezultatom kao i činjenicom da je ovakav uspeh ostvarila učenica srednje škole „Dositej Obradović“.

 

Pored toga što dosta vremena provodi na treninzima, Žanet uspešno završava i svoje obaveze u školi na smeru poslastičara. Po rečima mlade nade ovog borilačkog sporta potrebno je puno odricanja da bi se ostvarili zapaženi rezultati. Uslovi u kojima radi zaista su dobri a podršku ima i od sponzorstva što joj dodatno poboljšava uslove za napredak, a njen krajnji cilj je odlazak na Olimpijadu i osvajanje odličja.