Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Društvo

Podrška za proizvodjače rakije, vina i piva

43pregleda

14.maja ove godine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo raspisao je dva konkursa. Jedan se tiče podrške proizvođačima vina i rakije za koji je odobren budžet od 50 miliona dinara, a drugi se tiče podrške proizvođačima piva za koji je opredeljen budžet od 10 miliona dinara. Jedan od glavnih uslova jeste registrovano poljoprivredno gazdinstvo na pravno lice kao i to da moraju biti upisani u vinogradarski katastar.

Po rečima zamenika pokrajinskog sekretara ono što je aktuelno u sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo jeste objavljivanje rezultata konkursa i potpisivanje ugovora sa poljoprivrednicima koji poseduju stočarske farme i plasteničku proizvodnju. Uskoro će biti objavljeni i rezultati za pčelare istakao je zamenik pokrajinskog sekretara.

Iz Pokrajinskog sekretarijata najavljuju raspisivanje novih konkursa u drugoj polovini godine, tačnije na jesen, a koji će biti usmereni isključivo na lokalne samouprave. Budžet u vezi ovih konkursa u velikoj meri će zavisiti od rebalansa budžeta pokrajinske Vlade koji će biti u junu navodi zamenik pokrajinskog sekretara, kao i to da sve neophodne informacije u vezi sa konkursima mogu pronaći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo.