Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Društvo

Pokrajinski sekretar Sofić: Aktivno se sprovodi proces uvođenja eUprave na teritoriji Vojvodine

80pregleda

Na sastanku na kom su učestvovali pokrajinski sekretar za međuregionalni razvoj Aleksandar Sofić i čelnici opštine Kanjiža razgovaralo se o trenutnom stanju, mogućnostima i potrebama ove opštine. Pored toga, tema razgovora bila je i primena Plana razvoja lokalnih samouprava za predstojeći period i učešću lokalnih samouprava na konkursima za sredstva iz dostpunih fondova Evropske unije. Pokrajinski Sekretar opštinu Kanjiža naveo je kao dobar primer prakse učešća u IPA projektima prekogranične saradnje.

Sekretar je nakon sastanka u pratnji domaćina posetio Centar za pružanje usluga socijalne zaštite Kanjiža, koji je osnovan i opremljen u okviru Interreg IPA projekta prekogranične saradnje Mađarska–Srbija. U okviru centra funkcionišu krojačka i grnčarska radionica kao i staklena bašta, gde štićenici centra, koji spadaju u teže zapošljivu grupu, razvijaju radne sposobnosti.

Ovo ovom prilikom sekretar Sofić podsetio je na to da Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu aktivno sprovodi proces uvođenja eUprave na teritoriji Vojvodine u cilju obuke i korišćenja postojećih i novih informacionih usluga koje bi trebalo da zažive u narednom periodu i modernizuju rad lokalnih samouprava.