Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Društvo

Raspisan konkurs za vatrogasce

60pregleda

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće trista polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Za područje Policijske uprave u Kikindi predviđen je upis 21 polaznika, od čega je za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Novi Kneževac predviđeno tri mesta.

U nastavku teksta pogledajte koje uslove treba da ispune budući vatrogasci.

1.​ da je državljanin Republike Srbije;

2.​ da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa;

3. ​da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa;

4. ​da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje;

5.​ da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova;

6.​ da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije;

7.​ da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 1. jula tekuće godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Konkurs traje do 25. maja.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.