Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Društvo

Dodela građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbegličkim porodicama

73pregleda

U cilju poboljšanja uslova stanovanja izbegličke populacije na teritoriji naše opštine, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice raspisan je javni poziv za nabavku građevinskog materijala. Po ovom konkursu, dodeliće se pet paketa pomoći u iznosu od po 600 hiljada dinara. Nakon završetka konkursa, članovi komisije će obići stambenu jedinicu svakog kandidata kako bi na osnovu bodovanja po utvrđenom pravilniku sačinili predlog liste dobitnika sredstava, a naša sagovornica navela je i neke od kriterijuma koje će komisija uzimati u obzir prilikom bodovanja.

Prema rečima naše sagovornice, korisnici kojima je Komersarijat za izbeglice ranije dodelio sredstva za ovu namenu nemaju pravo da ponovo dobiju pomoć. Celokupan postupak od raspisivanja javnog poziva do završnih radova komisija će pratiti na terenu, a sva dokumentacija dostavlja se i Komesarijatu.

Javni poziv otvoren je do 10. juna, a svi uslovi koje kandidat treba da ispuni, spisak potrebne dokumentacije, kao i obrazac prijave i izjave dostupni su na sajtu opštine ili u zgradi opštine u kancelariji broj 12. Ukupna sredstva koja će se dodeliti iznose tri miliona dinara, od čega će lokalna samouprava učestvovati sa 300 hiljada dinara.