Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
Društvo

Opština Novi Kneževac spremno dočekuje protivgradnu sezonu

32pregleda

Na sastanku koji je organizovan od strane Republičkog hidrometeorološkog zavod Srbije a u vezi sa protivgradnom zaštitom,utvrđena je strategija kojom će biti organizovan rad protivgradnih stanica u 2021 godini. Na tom sastanku su se prema rečima člana opštinskog veća Zorana Pustinjaka, potpisali ugovori sa protivgradnim strelcima koji će biti angažovani. Svi protivgradni strelci prošli su neophodne zdravstvene preglede kao i obuku kojom stiču sposobnosti za obavljanje ovog posla.

 

Kada je u pitanju protivgradna zaštita na teritoriji autonomne pokrajine Vojvodine ona je organizovana preko tri radarska centra od kojih se jedan nalazi na Fruškoj Gori, drugi u Vršcu i treći u Bajši. U naredne dve godine planira se modernizacija ovih stanica

Lokalna samouprava obezbediće opremu u vidu kabanica i obuće za sve strelce što do sada nije bila praksa istakao je naš sagovornik. Epidemiološka situacija ne bi trebala posebno da otežava posao strelaca jer su na svakoj stanici postavljena po dva strelca te usled eventualnog oboljevanja od COVID -19 uvek postoji zamena.