Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
Obrazovanje

Završen drugi seminar projekta „Popaj“

32pregleda

Drugog dana seminara koji se održava pod projektom „Popaj“ obuhvatio je temu gastronomskog nasleđa i tenisa kao sporta. Priliku da slušaju predavanja zaposlenih u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije kao i profesore sporta sa univerziteta „Gal Ferenc“ iz Segedina imali su osnovci od 4-7 razreda. Učenicima su predstavljeni proizvodi koji nose oznake geografskog porekla poput vrbičkog belog luka, mlevene paprike i mnogih drugih dok su sa druge strane imali priliku da se oporbaju u tenisu gde je teniski klub „Obilić“ iz Novog Kneževca asistirao opremom i rekvizitima.

U sklopu ovog projekta predstoje još 4 seminara koji će biti organizovani u narednom periodu. Zbog trenutne epidemiološke situacije predavanjima u zatvorenom prostoru prisustvo je omogućeno za 30 osnovaca dok se preostalima koji nisu fizički prisutni kompletan materijal dostavalja u video formatu i koji će biti preveden na mađarski jezik. Za učesnike seminara obezbeđeni su prigodni pokloni i zdravi obroci.