Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
Kultura

Izložba fotografija prirode “Pro natura” Jožefa Gergelja do 7. maja u kanjiškoj galeriji

114pregleda

Izložba fotografija „Pro natura“ fotografa i ornitologa Jožefa Gergelja otvorena je u kanjiškoj galeriji „Dobo Tihamer“, deo izloženih fotografija nastao je na području Jaraša i Kapetanskog rita.

Autor fotografija kaže da se fotografisanjem bavi još od osnovne škole, po struci je prirodnjak, a više od trideset godina radi za dnevni list „Mađar so“. Ovom prilikom otkrio nam je kako izgleda radni dan na terenu fotografa prirode. Između ostalog, kaže da je veoma važno na teren izaći pre svitanja jer je prirodni svet već tada budan.

Kao dugogodišnji član i bivši predsednik  Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije aktivno radi na projektima očuvanja ptica na području naše zemlje, a kako kaže, upravo su ljudski postupci ono što ptice,ali i čitav biljni i životinjski svet najviše ugrožava.

Izložbu fotografija „Pro natura“ Jožefa Gergelja posetioci će moći da pogledaju u kanjiškoj galeriji „Dobo Tihamer“ svakog dana do 7. maja. Za kraj razgovora, autor izložbe podelio je sa nama koje osobine po njegovom mišljenju čine dobrog fotografa prirode.

Razgovor sa autorom fotografija možete pogledati u video-prilogu: