Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 11. april 2021.
Temp:

15°C
 
Obrazovanje

Treća zlatna medalja za kvalitet dodeljena Osnovonoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“

57pregleda

Zlatnu medalju za kvalitet obrazovno-vaspitnih ustanova i ove godine dobila je Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca na nedavno održanom šesnaestom po redu Sajmu obrazovanja „Putokazi“. Ovo je treća godina zaredom kako je novokneževačka škola nagrađena zlatnom medaljom, a ove godine u konkurenciji se našlo 60 predškolskih ustanova, osnovnih , srednjih i umetničkih škola, kao i fakulteta i visokih škola.

Prema rečima naše sagovornice direktorice Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Kneževca, zbog epidemiološke situacije protekle godine je mnogo manje školskih aktivnosti održano u odnosu na planirano. Međutim, ispostavilo se da i pored otežanih okolnosti lista dostignuća u protekloj godini nije kratka. Za ovo priznanje, između ostalog vrednuju se uspesi učenika na takmičenjima, unapređenje nastave, poboljšanje uslova kao i učestvovanje na raznim projektima.

Iako je protekla godina bila puna novih izazova, prilagođavanja na novi režim rada kako učenika, tako i nastavnog osoblja, naša sagovornica poručuje da će se truditi da i u narednom periodu novim projektima i ulaganjima održe, ali i poboljšaju zadati nivo. Naša sagovornica dodala je da je ova nagrada zasluga ne samo rukovodstva škole, već i nastavnika, pomoćnog osoblja i stručnih službi, učenika i njihovih roditelja koji veoma rado učestvuju u realizaciji svih projekata.