Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Sport

Uspešno realizovane pripreme kajakaške reprezentacije Srbije

136pregleda

Kajakaška selekcija Srbije završila je svoje pripreme u Turskoj gde su proveli šest nedelja. Selektor kajakške reprezentacije Srbije dr Pavle Jovanov izrazio je svoje zadovoljstvo usprešno realizovanim pripremama kao i kompletnom organizacijom. Ono što očekuje naše reprezentativce već u aprilu mesecu jeste izborno takmičenje na kom će se odlučiti o konačnom sastavu naše selekcije koja će nas predstavljati na međunarodnoj sceni ove godine.

Međunarodna takmičenja započeće kvalifikacijama za olimpijske igre u Tokiju gde će se naši kajakaši boriti za olimpijsku normu, nakon toga ih očekuje Svetski kup zatim prvenstvo Evrope i kao kruna svih takmičenja Olimpijske igre u Tokiju. Ove godine naša selekcija je na pripreme povela ekipu mlađih seniora kojima je ovo bilo veliko iskustvo i dodatna motivacija, istakao je selektor.

Kada se radi o domaćoj sceni i takmičenjima za ovu sezonu, Kajakaški savez trenutno radi na tome da zakaže termin za državno prvenstvo koje se očekuje u septembru naravno pod uslovom da epidemiološka situacija to dozvoli navode iz Kajakaškog saveza. Selektor reprezentacije Srbije dodao je još da su uz pomoć ministarstva omladine i sporta dodatno unapredili kajakaški sport u našoj zemlji jer su odvojena značajna finansijska sredstva za opremanje klubova i rekonstrukciju objekata što će svakao povećati kvalitet i konkurentnost kajakaškog sporta u Srbiji, istakao je naš sagovornik.