Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Kultura

Učenici novokneževačke Muzičke škole takmiče se na prvom američkom međunarodnom onlajn takmičenju “Harmonikaška zvezda”

90pregleda

Dva učenika harmonike novokneževačke Osnovne muzičke škole učestvovaće na prvom američkom međunarodnom onlajn festivalu i takmičenju „Harmonikaška zvezda“. Takmičenje će se održati u periodu od 16. do 25. aprila, posle čega će biti poznati i rezultati, a novokneževačke harmonikaše i njihovog nastavnika ugostili smo u našem studiju, gde su sa nama podelili svoje utiske o svom učešću.

Iako su naši harmonikaši navikli da nastupaju pred publikom, zahvaljujući podršci nastavnika uspešno su snimili izvođenje kompozicija koje će poslati na ovo takmičenje. Prema rečima nastavnika harmonike Ivana Bičkeija, ovo takmičenje je lepa prilika da učenici novokneževačke škole budu zapaženi i van granica države, ali i da vide nastupe svojih vršnjaka iz raznih krajeva sveta.

Direktor ovog takmičenja je nagrađivani kompozitor i profesor harmonike Sergej Telešev. Učesnici takmičenja biće podeljeni u dvanaest kategorija, a njihovo umeće ocenjivaće žiri sastavljen od pedesetak  stručnjaka iz preko dvadeset zemalja, a za najbolje takmičare obezbeđene su vredne nagrade.