Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Kultura

Donacije iz celog sveta za Kulturnu Zonu

74pregleda

Iako je pandemija korona virusa i dalje prisutna kao i mere koje nalažu drugačiji način rada, to nije sprečilo voljne članove udruženja Kulturna Zona da nastave sa realizacijom svojih planova, te su nedavno uspeli da ispune uslove koji su im obezbedili mesto na portalu Donacije.rs, putem kog ljudi iz celog sveta mogu donirati novac koji će biti namenjen za adaptaciju udruženja i kupovinu opreme. Do sada je prikupljeno više od 120.000 dinara širom dijaspore dok je od samih građana i privrednika iz Novog Kneževca prikupljeno negde oko 3000 eura što kroz novac što kroz građevinski materijal, navode iz ovog udruženja.

 

Projekat „Kultura u izlogu“ bliži se kraju gde će u narednim danima biti proglašeni najbolji radovi po uzrasnim kategorijama. Učestvovale su sve kategorije građana od najmlađih do najstarijih a radovi su i više nego kreativni istakla je Jelena Bandin iz udruženja Kulturna Zona.

Iz udruženja najavljuju svoje učešće u projektu „Leto na Tisi“ koje će ove godine organizovati opština Novi Kneževac a svoj doprinos letnjem sadržaju daće kroz organizovanje radionica muzike, glume, izrade filma i cirkuskih radionica za decu i omladinu. Pozitivni komentari i pohvale za rad Kulturne Zone stigao je od njihovih mentora kao što su fondacija „Jelena Šantić“, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Delegacije Evropske unije u Srbiji pod kampanjom „EU za tebe“.