Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Sport

Neizvesno održavanje proslave 140. godišnjice osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva

116pregleda

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Novog Kneževca ove godine obeležava jubilej – 140 godina postojanja. Prema rečima predsednika ovog društva Duška Marinkovića, zbog trenutne epidemiološke situacije, održavanje svečanosti povodom proslave još uvek je neizvesno, jer, kako kaže, ovakav jubilej zaslužuje i prigodnu proslavu, sa gostima iz zemlje i inostranstva.

Kako kaže naš sagovornik, jubileji su prilika da na javnom prostoru organizuju vatrogasne vežbe pred publikom, jer je prema njegovim rečima, dobrovoljno vatrogastvo još uvek nepoznanica u društvu.

Osnovano 1881. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo jedno je od najstarijih udruženja u opštini Novi Kneževac. Danas broji nešto više od sto članova u nekoliko kategorija, od čega deo čine i deca uzrasta od 8 do 12 godina i od 12 do 16 godina, koji nižu uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima. Za kraj razgovora, naš sagovornik je istakao da je društvo svih 140 godina radilo bez prestanka, te da su svi članovi, aktivni i bivši, veoma ponosni na ovaj jubilej. On se nada da će u septembru uslovi biti povoljni za održavanje proslave dostojne povoda.