Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 11. april 2021.
Temp:

15°C
 
Sport

Neizvesno održavanje proslave 140. godišnjice osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva

76pregleda

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Novog Kneževca ove godine obeležava jubilej – 140 godina postojanja. Prema rečima predsednika ovog društva Duška Marinkovića, zbog trenutne epidemiološke situacije, održavanje svečanosti povodom proslave još uvek je neizvesno, jer, kako kaže, ovakav jubilej zaslužuje i prigodnu proslavu, sa gostima iz zemlje i inostranstva.

Kako kaže naš sagovornik, jubileji su prilika da na javnom prostoru organizuju vatrogasne vežbe pred publikom, jer je prema njegovim rečima, dobrovoljno vatrogastvo još uvek nepoznanica u društvu.

Osnovano 1881. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo jedno je od najstarijih udruženja u opštini Novi Kneževac. Danas broji nešto više od sto članova u nekoliko kategorija, od čega deo čine i deca uzrasta od 8 do 12 godina i od 12 do 16 godina, koji nižu uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima. Za kraj razgovora, naš sagovornik je istakao da je društvo svih 140 godina radilo bez prestanka, te da su svi članovi, aktivni i bivši, veoma ponosni na ovaj jubilej. On se nada da će u septembru uslovi biti povoljni za održavanje proslave dostojne povoda.