Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 1. mart 2021.
Temp:

-2°C
 
Zdravlje

U domu za stara lica sprovedena vakcinacija i revakcinacija

19pregleda

U Centru za socijalni rad sa domskim odeljenjem, u proteklih mesece dana sprovedena je vakcinacija i revakcinacija korisnika koju je izvršio Dom zdravlja Novi Kneževac u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje iz Kikinde. Kompletan proces vakcinacije pratio je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje. Za sada je kroz proces vakcinacije i revakcinacije prošao ukupno 31 korisnik i 3 zaposlena. U drugom krugu vakcinisano je još 6 korisnika koji sada čekaju na termin revakcinacije. Direktorica Centra za socijalni rad sa domskim odeljenjem Katarina Pavlov istakla je da je sve sprovedeno po planu i da većih problema nije bilo.

 

Kada su u pitanju posete korisnika one su odobrene od strane ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ali isključivo za lica koja su vakcinisana i revakcinisana. Posete su dozvoljene na otvorenom osim u slučaju vremenskih neprilika kada se posete odvijaju unutra ali pod budnim okom zaposlenih kako bi se ispoštovale sve predviđene mere. Dozvoljen je ulazak najviše za dva posetioca na jednog korisnika.

Direktorica Centra za socijalni rad sa domskim odeljenjem izrazila je zadovoljstvo povodom odobrenja koje čekaju od nadležnog ministarstva, a ono će omogućiti korisnicima domskog odeljenja da izlaze van ustanove u šetnju kao i da odlaze svojim kućama. Uslov za odobrenje jeste izvršena vakcinacija i revakcinacija kao i da se stekne povoljna epidemiološka situacija. Iz ove ustanove se nadaju da će korisnici biti dobro i da će uskoro moći slobodnije da se kreću.