Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 1. mart 2021.
Temp:

-2°C
 
Obrazovanje

Predškolska ustanova započela pripreme za novi način rada

20pregleda

Kako je najavljeno iz PU „Srećno dete“, od septembra 2022. godine sve predškolske ustanove na teritoriji Srbije započeće sa novim programom rada koji se bazira na iskustvenom učenju koje se ostvaruje kroz igru, istakla je u razgovoru direktorica predškolske ustanove Aleksandra Gajin. Prema istraživanjima pokazalo se da je iskustveno učenje faktor koji veoma utiče na razvoj deteta njegov način razmišljanja i rešavanja problema, navela je naša sagovornica.

Programom je predviđeno više iskustvenog učenja i rada u prirodi. Takođe, program predviđa da sve bude prilagođeno deci. Od hodnika i soba do fotografija i radova sa prirodnim materijalima. Zaposleni u predškolskoj ustanovi započeli su sa obukom i seminarima te za sada nema većih problema, navodi direktorica predškolske ustanove.

U prethodne 3 godine predškolska ustanova opremila je novim nameštajem sve objekte koje se nalaze u okolnim selima dok je u Novom Kneževcu preostalo opremanje još 3 grupe od kojih je do sada opremljeno 18. Od opreme su obezbeđeni lap topovi, štampači, nove strunjače, magnetne table, novi kreveti, kao i igralište koje će biti modifikovanu u skladu sa potrebama naših najmlađih.