Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 29. mart 2023.
Obrazovanje

„E vrtić“ usluga za upis mališana u predškolsku ustanovu

4.49Kpregleda

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na portalu E-uprave pruža mogućnost svim gradovima i opštinama da građani izvrše prijavu za upis dece u predškolsku ustanovu za školsku godinu 2021/2022. Proces prijava za upis vršiće se u periodu od 10 – 21 maja, a kompletna usluga potpuno je besplatna.

Takođe u periodu od 10 – 21 maja svoje prijave za upis dece moći će da podnesu građani koji se ne snalaze najbolje na portalu E- uprave. S tim u vezi potrebno je doći u prostorije predškolske ustanove i predati potvrdu o zaposlenju i očitanu ličnu kartu. Izvod iz matične knjige rođenih nije potreban jer su dostavu ovih dokumenata uskladile matičarska služba i predškolska ustanova kako se ne bi stvarale gužve.

 

Kada su u pitanju kapaciteti predškolske ustanove „Srećno dete“ u pripremno-predškolskim grupama uvek ima mesta dok je veći problem sa jaslicama. Zamenica direktora apelovala je na sve roditelje da ne čekaju da im dete napuni godinu dana kako bi se prijavili, već da to mogu uraditi mnogo ranije kako se ne bi stvarale liste čekanja. Jaslene grupe pune su već u maju mesecu što je sa druge strane jako pohvalno za našu opštinu jer je to dokaz da ima dece a iz preškolske ustanove se nadaju dobroj saradnji sa roditeljima kao i do sada navela je Jasmina Savin,zamenica direktora predškolske ustanove „Srećno dete“.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hdka0918/public_html/wp-includes/functions.php on line 3813