Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 28. januar 2021.
Temp:

3°C
 
Društvo

Dodeljeni paketi pomoći najugroženijim penzionerima

foto: TV CINK
85pregleda

Opštinsko udruženje penzionera dodelilo je pakete solidarne pomoći najugroženijim penzionerima na teritoriji opštine Novi Kneževac. Prema rečima predsednice udruženja, sedamdeset paketa podeljeno je penzionerima sa minimalnim primanjima, a prilikom sastavljanja liste kontaktirani su opštinska organizacija Crvenog krsta i Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga.

Prema rečima naše sagovornice, Opštinsko udruženje penzionera broji 1200 članova u Novom Kneževcu i naseljima u opštini. Kako ne bi ugrozili svoje korisnike koji spadaju u rizičnu kategoriju, podelu paketa organizovali su uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

Uz podršku lokalne samouprave nedavno je završen jedan deo radova na rekonstrukciji prostorija udruženja. Između ostalog, rekonstruisan je krov i adaptirano je kupatilo, ali je zbog epidemiološke situacije udruženje bilo primorano da zatvori klub u kojem su se penzioneri okupljali i otkaže aktivnosti među kojima su Regionalni sportski susreti i izleti. Naša sagovornica ovom prilikom podsetila je sve zainteresovane članove da su u prostorijama udruženja u toku prijave za nabavku ogreva.