Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 28. januar 2021.
Temp:

3°C
 
Kultura

Osmi po redu kamp „Svako dete je umetnik“

61pregleda

Likovni kamp pod imenon „Svako dete je umetnik“ održao se osmi put po redu u organizaciji mađarskog kulturnog društva „Mora Ferenc“ u Čoki. Učesnici kampa su deca uzrasta između 15 i 21 godine. Ukupno je učestvovalo 15-oro dece iz Ade, Novog Kneževca i Čoke a sam rad organizovan je online, od strane rukovodica projektom i diplomiranog istoričara umetnosti, profesora Igora Savićevića. Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine. Konkurs za učesnike sproveo je profesor Igor Savićević, tako što su deca do određenog roka poslala po 3 rada odakle su birani najbolji. Prethodnih godina učestvovala su deca iz Kikinde, Subotice, Temerina i drugih gradova ali to ove godine nije bilo moguće usled pandemije istakao je profesor Igor Savićević.

Što se tiče likovnih radova jedan deo biće vraćen deci dok će par radova ostati u prostorijama kulturnog društva kao i u prostorijama udruženja likovnih umetnika „ Paleta“ koje se nalazi u Čoki. Na raspisanom konkursu izabrane su dve malde umetnice iz Novog Kneževca Danijela Mijatov i Jelena Lončar čiji je rad pratila profesorica Marija Marinković.

Rukovodilac projekta Igor Savićević istakao je da organizacija likovnog kampa bolja iz godine u godinu iako to ove godine nije bilo usled pandemije i zabrane okupljanja mladih umetnika ali veruju da će se situacija popraviti naredne godine.