Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 28. januar 2021.
Temp:

3°C
 
Društvo

Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga nagrađeno na konkursu “J=DNAKI 2020”

74pregleda

Prvu nagradu na konkursu „J=DNAKI za 2020. godinu“ koju dodeljuje Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom (NOOIS), u kategoriji „J=DNAKI u pristupačnosti“ dobilo je novokneževačko Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga. Udruženje je nagradu dobilo za projekat „Adaptacija MS kuće“.

Kako je rekla naša sagovornica, zahvaljujući radovima koji su sprovedeni na MS kući u sklopu ovog projekta, osetno su se poboljšati uslovi za boravak članova udruženja i volontera koji svakodnevno borave u prostorijama MS kuće, gde učestvuju na kreativnim i edukativnim radionicama, a planira se i nastavak adaptacije i dodavanje novih sadržaja.

Na konkurs za nagradu “J=DNAKI”, koju počev od 2018. dodeljuje Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije, uz podršku Ministarstva – Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, pristiglo je 20 prijava organizacija osoba sa invaliditetom ili pojedinaca i to iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Sremske Mitrovice, Bačke Topole, Kruševca, Brusa, Aleksinca, Leskovca i Vlasotinca.