Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
IzdvajamoObrazovanje

U osnovnoj školi zdravstvena situacija stabilna,nastava se odvija po planu

368pregleda

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ svoje učenike dobro je organizovala i raspodelila po grupama te za sad nemaju zabeleženo prisustvo virusa COVID – 19 što im omogućava nesmetan rad, navela je direktorica osnovne škole Svetlana Tamaši Jevtić.
Po njenim rečima trenutno postoje deca koja se nalaze u izolaciji zbog toga što je prisustvo virusa utvrđeno kod njihovih roditelja ili drugih članova porodice te su preventivno delovali kako virus ne bi ušao u školske objekte. Deca koja su u izolaciji nastavu prate putem interneta. Pod znakom pitanja je dalje održavanje nastave u učionicama, pa postoji mogućnost da se kompletna nastava prebaci onlajn, a raspust je ove godine najavljen ranije, navela je direktorica.

 

U osnovnoj školi su pojačane higijenske i sve druge mere kako bi se sačuvala deca, istakla je direktorica osnovne škole. Ono što ih najviše plaši jeste razboljevanje učitelja, koji bi u tom slučaju povukao celo odeljenje u izolaciju a zamene ne postoje, te se nadaju da do toga neće doći. Lepa vest je da su obezbeđena sva sredstva za zaštitu. Od Mađarske su dobili donaciju od 4000 maski dok su od fondacije „Novak Đoković“ deca dobila specijalne srebrne maske koje su dugotrajnije kao i posebne gelove za dezinfekciju koji će biti podeljeni svim učenicima.