Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
Zabava

Domaća komedija i animirana avantura za decu sutra na repertoaru bioskopa

foto: unsplash.com
250pregleda

Na repertoaru od 17 časova prikazuje se animirana avantura u kojoj su glavni likovi dva druga i njihov ljubimac Jazavac, a od 19 časova čeka nas film domaće produkcije sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi.

 

DVA ORTAKA I JAZAVAC

sinhronizovano

vreme projekcije: 17h

ulaz: 200 din

animirani, avantura, komedija

Život ispunjen haotičnim svađama i muzikom dvojice drugara, dobričine Lazića i uglađenog Petrovića i njihovog ljubimca Jazavca, u železničkom tunelu van svakog životnog koloseka, jedne večeri izvrnuće naopačke devojčica Amanda. Mlada dama pod stresom uspela je da pobegne razbojnicima ludog bogataša Raspućina, koji je kidnapovao njenog oca naučnika. Dva ortaka i jazavac pomoći će joj da ga izbavi iz Raspućinovih zlih kandži, a usput će spasti i svet.

Režija: Rasmus A. Sivertsen, Rune Spans

Glasovi: Dragan Vujić Vujke, Peđa Damjanović, Iva Stefanović, Mina Lazarević, Nikola Bulatović, Bane Jeftić

 

VIKEND SA ĆALETOM

vreme projekcije: 19h

ulaz: 250 din

komedija

Kašika, sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom na to da ga nije viđao pet godina jer je zbog “malih komplikacija” imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno. Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao “pravi beogradski šmeker” od malog sakrije svoju bolest…

Režija: Miroslav Momčilović

Uloge: Nenad Jezdić, Vasa Vraneš, Branko Vidaković