Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
IzdvajamoZdravlje

Opštinski Štab za vanredne situacije usvojio mere kako bi sprečili širenje virusa COVID-19

737pregleda

Na četvrtoj sednici Štaba za vanredne situacije, predstavnici ovog tela razmatrali su epidemiološku situaciju na teritoriji opštine Novi Kneževac u borbi protiv virusa COVID-19. Direktorica Doma zdravlja, Renata Mikloš, istakla je da ukoliko građani osete simptome mogu da se jave telefonom opštoj praksi ili respiratornoj ambulanti sedam dana u nedelji i to u periodu od 24 časa. Građani koji dođu na pregled, biće upućeni u respiratornu ambulantu s tim da će im pre toga biti izmerena telesna temperatura.

Komandant Štaba za vanredne situacije dr Radovan Uverić naglasio je da broj obolelih trenutno nije zabrinjavajuć, ali upućuje apel da se smanji broj okupljanja kako ne bi došlo do naglog širenja virusa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova opštine Novi Kneževac svakodnevno dobija spisak od strane Zavoda za javno zdravlje gde su navedena lica kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa COVID-19. U skladu sa tim spiskom policija u par navrata u toku dana kontroliše da li se ta lica pridržavaju izolacije tako što ih pozivaju telefonom ili odlaze direktno na njihovu kućnu adresu.