Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 5. decembar 2020.
Temp:

11°C
 
Kultura

Folkloraši KUD-a “Milan Ajvaz” ponovo zaigrali posle pauze duge skoro godinu dana

foto: TV CINK
181pregleda

Posle skoro godinu dana ponovo su se sastali folkloraši kulturno-umetničkog društva „Milan Ajvaz“ iz Srpskog Krstura, čemu su se podjednako obradovala kako deca, tako i uprava KUD-a.

Krsturska deca su, kako kaže naš sagovornik, zahvaljujući folkloru „videla sveta“, pa su tako nastupali na festivalima u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj,Italiji, Španiji i Nemačkoj. Ove godine su usled epidemiološke situacije ti nastupi izostali, a takođe je otkazan jubilarni festival folklora, koji je od 2017. godine posvećen tragično preminulom dugogodišnjem umetničkom rukovodiocu KUD-a Luki Popovu.

Upravni odbor će nastaviti da prati situaciju u vezi sa korona virusom, te će u skladu sa tim odlučivati o daljem održavanju proba, kako decu ne bi izložili nepotrebnom riziku. Kako kažu, probe neće moći još dugo da se održavaju, jer u sali Doma kultura ne postoji grejanje, a zbog trenutne epidemiološke situaciju nije im dostupna ni sala osnovne škole, gde su se do sada probe održavale u zimskom periodu.

 

 

Projekat “Novokneževački identitet” sufinansiran je iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove sufinansijera.