Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 24. januar 2021.
Temp:

6°C
 
Некатегоризовано

Törökkanizsa község anyagilag támogatja azokat a párokat, akik a mesterséges megtermékenyítés mellett döntenek

240pregleda

Törökkanizsa község pályázatot írt ki a mesterséges megtermékenyítés költségeinek társfinanszírozásához szükséges pénzeszközök elosztásának második körére. A község költségvetéséből egymillió dinárt terveznek erre a pályázatra, amelyből a makszimális összeg páronként 250 ezer dinár.

Megpróbálunk  anyagilag segíteni azoknak a pároknak, akik szívesen lennének szülők, de eddig erre nem volt lehetőségük, hogy teljesítsük a valószínűleg legnagyobb kívánságukat, azt, hogy szülővé válhassanak. Idén egymillió dinárt különítettünk el, ami négy párnak, 250 ezer dinárt jelent, mondta Törökkanizsa község elnöke, dr.Radovan Uverić.

Beszélgetőpartnerünk elmondása szerint, a pályázat első körében a pároknak nem sikerült az összes szükséges dokumentációt összegyűjteniük a megadott határidőig, így a pályázat sikertelen volt, ezért ezúttal, az év végéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt.

Legutóbb a pályázatot úgy hirdettük meg, hogy annak legyen bizonyos határideje a jelentkezésre, néhány párnak azonban nem sikerült összegyűteni a szükséges dokumentációt. Így a pályázat lejárt, és nem volt jelentkező párunk, ezért ezúttal úgy döntöttünk, hogy a pályázat az eszközök elköltéséig, azaz év végéig nyitva lesz.

Amennyiben igény lesz rá, beszélgetőpartnerünk szavai szerint,  a mesterséges megtermékenyítésre fordított pénzeszközök összegét a következő évben megnövelik a párok számára.

Most vannak érdeklődő leendő szülők, akik jelentkeznek, ők már felhívtak, hogy érdeklődjenek a pályázatról. Remélem, hogy a következő évtől ennek eredményeként négy új babánk lesz, ami csodálatos dolog lenne mind a szülők, mind a községünk számára – szögezte le beszélgetőpartnerünk.

A pályázaton való részvételhez a pároknak rendelkezniük kell a Szerb Köztársaság állampolgárságával, és legalább egy évig Törökkanizsa községben kell lakniuk, meg kell felelniük A mesterséges  megtermékenyítésért felelős bizottság által előírt egészségügyi kritériumoknak, és hogy a nő nem idősebb 45 évnél. A szükséges pályázati dokumentumok, űrlapok és az összes feltétel, amelynek a pároknak meg kell felelniük,  elérhető az önkormányzat honlapján.

 

 

 

A Vigyázzunk egymásra projekt a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium társfinanszírozásával valósul meg. A támogatott médiaprojektben elhangzottak nem feltétlenül tükrözik a Társtámogató álláspontját.

Projekat “Čuvamo jedni druge” sufinansiran je iz budžeta Ministarstva za kulturu i informisanje. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove sufinansijera.