Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

2°C
 
DruštvoIzdvajamo

Na teritoriji opštine Novi Kneževac započela akcija “Zasadi drvo”

303pregleda

Projekat pod imenom „Zasadi drvo“ koji se realizuje u saradnji pokrajinskog sekretarijata, javnog preduzeća „Vojvodina šume“ i lokalnih samouprava, udruženje građana „Za bolji Novi Kneževac“ otpočelo je sa prijavama koje traju do 1. novembra kada će stručnjaci „Vojvodina šuma“ izaći na teren i uraditi procenu uslova koje građanstvo mora ispuniti kada je sadnja drveća u pitanju. Iz preduzeća „ Vojvodina šume“ navode da će lokalnim samoupravama raspodeliti ukupno 3750 sadnica.

 

 

Kada su u pitanju vrste drveća koje će se naći na raspolaganju, građani će moći da preuzmu razne vrste četinara, vrba, sibirskog bresta, jasena, crnog bora i mnoštvo drugih.  Cilj ove akcije jeste da se izvrši ozelenjavajne i dodatno podigne svest o značaju zelenila navode iz preduzeća „Vojvodina šume“.

Po rečima inženjera poljoprivrede i predsednice udruženja „Za bolji Novi Kneževac“ sadnja drveća je vrlo značajna jer drveće smanjuje i menja brzinu vazdušnih strujanja,zadržava vodu u površinskom sloju i daje sklonište lokalnoj fauni i oprašivačima, a to je od velike važnosti za svaku poljoprivrednu proizvodnju koja je dosta zastupljena na teritoriji naše opštine.