Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Zabava

U četvrtak u bioskopu dva filma ruske kinematografije

foto: pexels.com
245pregleda

Sutra nas u bioskopu očekuju dva filma ruske kinematografije. Na repertoaru od 18 časova prikazuje se animirana avantura o grupi čovečuljaka koji žive u kućnim spravama i popravljaju kvarove, a od 20 časova čeka nas istorijska ljubavna drama o nesrećnoj ljubavi poslednjeg ruskog imperatora Nikolaja Drugog i prve dame moskovskog baleta Matilde Kšesinske.

Ulaz za obe projekcije je slobodan.

 

FIKSIZI – MAJSTORČIĆI

vreme projekcije: 18h

ulaz: slobodan

animirani, avantura

Radnja prati grupu čovečuljaka – Majstorčića koji žive u kućnim spravama i popravljaju kvarove. Ukupno ih ima devet: Papus, Masja i njihova deca Simka i Nolik, deka Dedus, i njihovi drugari Fajer, Igrok, Šuplja i Verta. Majstorčići žive u kući Toma Tomasa i njegovih roditelja, sa kojima živi i Tom Tomasova baka, a društvo im pravi i grupa paukova. Kada jedan od njih nabavi posebne narukvice koje ga pretvaraju u super moćnog nevaljalca, na scenu stupaju njegovi šareni mali prijatelji, Tom Tomas i laboratorijski profesor da spasu dan!

Majstorčići je ruska dečija animirana avantura, nastala po knjizi Edvarda Uspenskog.

Režija: Kirk Harris

 

 

MATILDA

vreme projekcije: 20h

ulaz: slobodan

drama

Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči čija se premijera u Rusiji iščekuje sa velikim nestrpljenjem. Ovo je priča o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Režija: Aleksey Uchitel

Uloge: Michalina Olszanska, Lars Eidinger, Luise Wolfram