Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 1. mart 2021.
Temp:

-2°C
 
Društvo

Sve je spremno za početak grejne sezone

181pregleda

Kako se bliži početak grejne sezone i isporuka gasa putem distributivne mreže, iz Javnog komunalnog preduzeća “7. oktobar” ističu da građani nemaju razloga za brigu kada je ova usluga u pitanju. Naime, Javno komunalno preduzeće „7. Oktobar“ ima zaključen ugovor sa preduzećem „Srbija-gas“ koje takođe garantuje isporuku dovoljnih količina gasa za predstojeću grejnu sezonu, navode iz ove ustanove. Na teritoriji opštine Novi Kneževac postoji 1573 korisnika od kojih su 68 pravna lica, dok su preostali korisnici domaćinstva.

 

 

Po rečima direktorice od izuzetne je važnosti da se do 15. oktobra izmire sva prethodna dugovanja za gas kako bi se u novu grejnu sezonu ušlo sa izmirenim obavezama, a sa druge strane da komunalno preduzeće ne dođe u situaciju da ne može da izmiri obaveze koje ima prema „Srbija-gasu“ i time dovede u pitanje isporuku dovoljne količine gasa.

Iz ove ustanove još navode da imaju problem sa naplatom dugovanja za vodu i odnošenje smeća, te apeluju na građane da izmire svoje obaveze jer se dovodi u pitanje dalji rad Javnog komunalnog preduzeća. Ukoliko građani imaju bilo kakva pitanja ili problema sa komunalnim uslugama mogu se slobodno obratiti zaposlenima u ovom preduzeću kako bi se isti rešio u korist obeju strana navodi direktorica komunalnog preduzeća.