Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 28. oktobar 2020.
Temp:

12°C
 
Društvo

Obeležen Dan vatrogasaca Srbije

87pregleda

 

Proteklog vikenda članovi DVD Novi Kneževac bili su domaćini na tradicionalnom obeležavanju dana vatrogasaca Srbije. Kao i svake godine imali su goste iz Nakova, Mokrina, Kikinde i susedne Bosne i Hercegovine, dok su neka udruženja bila sprečena u dolasku. Kako navode iz DVD Novi Kneževac status vatrogasaca je znatno poboljšan s obzirom da su dobili nove uniforme koje su prvi put prezentovali na ovaj,njima poseban dan.

Kako navode iz ostalih udruženja ovakva okupljanja su veoma značajna jer se time dodatno radi na poboljšanju statusa dobrovoljaca kao i na podsticanju omladine kojih je sve manje u ovakvim jedinicama.

 

Sva dobrovoljna društva izvela su određene vežbe kako bi pokazali svoje veštine i znanja, dok je plasman ovoga puta bio u drugom planu. Većina dobrovoljnih vatrogasnih društava i dalje imaju problema sa zastarelom opremom ali veruju da će u narednom periodu uspeti da se izbore za nova vozila i prateću opremu koja im je neophodna za nesmetan rad i međunarodna takmičenja koja redovno posećuju.