Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 20. januar 2021.
Temp:

1°C
 
Kultura

Čuveni dečiji pisac i ilustrator podelio utiske sa gostovanja

133pregleda

Goran Novakov, dečiji pisac i ilustrator koji je više puta nagrađivan za svoja dela koja iz dana u dan postaju sve popularnija, podelio je svoje utiske sa gostovanja na koja je pozvan. Naime, Goran je gostovao na 3 festivala ove godine. To su međunarodni festival humora za decu koji je održan u Lazarevcu, zatim međunarodni festival stvaralaštva pod imenom „Dečije carstvo“ koji je održan u Banja Luci i već tradicionalno gostovao je na Zmajevim dečiji igrama u Novom Sadu. Kako navodi ovaj proslavljeni pisac utiske koje je poneo su zaista lepi kao i društvo koje je imao, međutim slaba posećenost usled izrečenih mera u vezi sa virusom i mali broj dece koja ulepšavaju festivale učinili su da doživljaj ne bude potpun kao prethodnih godina.

 

 

Novokneževački ilustrator imao je priliku da na festivalima izloži svoje kuvarice po kojima je naročito postao popularan kada je proglašeno vanredno stanje pre nekoliko meseci. Što se tiče njegovog rada u narednom periodu u planu je pisanje božićnih predstava kao i gostovanja na još dva festivala koja će se održati u Kikindi i Kladovu, navodi ovaj umetnik. Isto tako u završnoj fazi je i otvaranje Kulturne Zadruge u kojoj će takođe učestvovati kao realizator predstava i raznih radionica za decu. Po njegovim rečima, veruje da će naredne godine biti bolja posećenost svih festivala kao i da će sve manifestacije imati veći budžet na raspolaganju kako bi dodatno animirali decu i talente kojih je na pretek.

 

 

Projekat “Novokneževački identitet” sufinansiran je iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove sufinansijera.