Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 20. januar 2021.
Temp:

1°C
 
Sport

Stonoteniski klub doveo pojačanja

142pregleda

Stonoteniski klub „Obilić-Aleva“ iz Novog Kneževca odlučio je da u nova takmičenja uđu znatno pojačani kada je u pitanju ženska ekipa jer su upravo devojke ostvarile odlične rezultate u prethodnom periodu. U redovima kluba „Obilić-Aleva“ zaigraće juniorska reprezentativka Crne Gore Petrić Ivona, zatim rumunska igračica Manea Aleksandra Karla dok su Branislava Vignjević i Zorana Popov ponovo aktivirane kao bivši članovi. Ono što je problematično po rečima predsednika stonoteniskog kluba,  jeste situacija koja ih je zadesila pre dve godine kada su im oduzeli titulu šampiona. Spor između Saveza i stonoteniskog kluba je i dalje u toku a iz uprave kluba nadaju se konačnim rešavanjem spora.

 

 

Što se tiče takmičenja pred njima je ekipno prvenstvo Vojvodine za kadete i juniore a tu su svakako i pojedinačna takmičenja koja su im od izuzetnog značaja jer na osnovu tih takmičenja stiču bodove i ostvaruju rejting.

 

Kako navodi predsednik kluba Dragosav Vignjević, stonitenis je zaista specifičan sport jer oni zapravo imaju samo 2-3 nedelje pauze u toku cele godine što je izuzetno naporno ali da im to ne predstavlja problem jer su najuspešniji klub u našoj opštini i tu reputaciju žele da opravdaju i u narednoj sezoni. Da podsetimo stonoteniski klub je dobitnik prestižne nagrade Jovan Mikić Spartak koju tradicionalno dodeljuje Sportski savez Vojvodine.