Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 20. septembar 2020.
Temp:

6°C
 
Obrazovanje

U toku je renoviranje dela stare zgrade škole u Majdanu

foto: TV CINK
97pregleda

Ogranku osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u naselju Majdan Ministarstvo prosvete odobrilo je program produženog boravka u školi za učenike. Međutim, kako bi se počelo sa sprovođenjem programa bilo je neophodno obezbediti uslove za bezbedan boravak dece u zdanju koje potiče iz 18. veka. U toku je renoviranje dve učionice stare škole u kojima će učenici boraviti.

Prema rečima naše sagovornice, produženi boravak se pokazao kao izuzetno koristan u manjim naseljima kao što je Majdan, jer deca nemaju mogućnosti za vannastavne aktivnosti i dodatne sadržaje kao što je slučaj u gradovima. Samim tim, olakšanje je i zaposlenim roditeljima koji nemaju kome da decu povere na čuvanje dok su na poslu.

Sredstva za renoviranje dela zgrade škole u iznosu od 500 hiljada dinara putem konkursa obezbedio je Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, a završetak radova očekuje se krajem sedmice, kada će i mališani moći da se vrate u svoje učionice. Prema rečima naše sagovornice, cilj je da se čitava zgrada renovira, pa da u njoj ponovo proradi i obdanište, i tako stvore uslovi da se stanovništvo naselja, koje čini stotinak pretežno starijih meštana – podmladi.