Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 20. septembar 2020.
Temp:

5°C
 
Obrazovanje

Časovi onlajn nastave snimaju se i u Gimnaziji i stručnoj školi “Dositej Obradović”

foto: TV CINK
36pregleda

U snimanju časova onlajn nastave učestvuje i Gimnazija i stručna škola „Dositej Obradović“. Nastavnica poslastičarstva Iboja Česko kaže da je veoma počastvovana što ima priliku da učestvuje u pripremi i snimanju onlajn nastave, te se trudi da opravda ukazano poverenje. Kako kaže, na kameru se brzo navikla, ali joj ipak nedostaju učenici.

Po zadatom planu i programu, časovi drugog razreda poslastičarstva na mađarskom jeziku snimaju se jednom nedeljno, a snimanje traje i do četiri sata. Direktorica škole istakla je da je ovo ujedno i odlična prilika da škola bude vivdljiva i u drugim mestima, jer časove snimljene u ovdašnjoj školi prate i učenici iz Subotice i Bečeja.

Učenici Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, što znači da dok jedna grupa učenika pohađa nastavu iz školskih klupa, druga prati onlajn nastavu od kuće, a grupe se smenjuju sedmično. Snimanje časova onlajn nastave u novokneževačkoj školi počelo je krajem avgusta,i kako navode, nastaviće se dokle god bude bilo potrebe.