Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

2°C
 
Sport

Otkrivena spomen-tabla Slobodanu Jankoviću

72pregleda

Proteklog vikenda se u opštini Novi Kneževac, odigrao košarkaški turnir pod nazivom „Mladi ruše predrasude“ koji je pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu kao i opštine Novi Kneževac okupio pre svega mlađe selekcije klubova iz Sente i Novog Kneževca, a zatim i KKK „Dunav 2016“ iz Apatina kao srpsku reprezentaciju košarkaša u kolicima. Povod okupljanja bilo je i otkrivanje spomen-table našoj košarkaškoj legendi Slobodanu Jankoviću po kojem je teren dobio ime, kao i promocija sporta, zdravog načina života a takođe i podizanje svesti o osobama sa invaliditetom.

Odigran je prijateljski meč između KK „Obilić“ i KK“ Senta“, a zatim i revijalni meč između reprezentacije košarkaša u kolicima Srbije i KKK „Dunav 2016“ iz Apatina. Meč je završen rezultatom 39:33 u korist reprezentacije.

 

 

Turnir je prvobitno trebala da poseti i reprezentacija Mađarske ali je usled pandemije njihov dolazak otkazan, te se organizatori kao i lokalna samouprava nadaju da će uspeti da omasove ovaj turnir u narednim godinama. Turnir je svojim prisustvom dodatno uveličao i naš proslavljeni reprezentativac Draženko Mitrović koji je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojio srebrnu medalju u bacanju diska, a na Svetskim prvenstvima u atletici za takmičare sa invaliditetom osvojio četiri srebrne medalje.

 

 

Projekat “Novokneževački identitet” sufinansiran je iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove sufinansijera.