Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

1°C
 
Sport

Započela rekonstrukcija kajakaškog kluba

133pregleda

U sklopu projekta saniranja sportskih objekata u opštini Novi Kneževac od strane pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, započeto je sa rekonstrukcijom objekta kajakaškog kluba „Obilić“.

Klub je osnovan 1974. godine i od tada se na objektu nije ništa saniralo sem osnovnih stvari. Jedno od najstarijih i najuspešnijih sportskih udruženja u našoj oštini konačno će moći da pruži uslove za rad kakve i zaslužuje s obzirom da u toku sezone ovde trenira preko 30 članova i mališana navode iz uprave kluba. Izvođač radova je DHC Inženjering doo Beograda koji za sada radi po planu a očekuje se da prvu fazu radova sprovedu do 12. oktobra ove godine.

 

 

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 9 600 000 dinara od čega pokrajinski sekretarijat sufinansira 3 miliona dinara dok je trećinu sredstava obezbedila opština Novi Kneževac. S obzirom da je kajakaška sezona završena, predstojeći radovi im neće praviti puno problema kada je sam rad u pitanju jer će treninge obavljati u teretani, ali se iz uprave kluba nadaju da će krajem proleća naredne godine i početkom nove sezone nesmetano moći da koriste svoje nove prostorije koje će im sigurno doprineti u ostvarivanju još boljih rezultata.